latinica  ћирилица
16/03/2019 |  23:02 ⇒ 17/03/2019 | 08:00 | Autor: RTS

Uspostavljen red u zgradi RTS-a, u narednim danima informacije o prekršajima (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija bez prevelike upotrebe sile zaštitila one koji rade na RTS-u i da je poštujući zakon uspostavila javni red i mir u zgradi.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je poručio da će u svakom budućem slučaju, gdje neko bude smatrao da nasiljem može nešto da uradi, policija postupati i uspostaviti vladavinu prava i da neće dozvoliti nikome da nasiljem bilo šta rešava, kao ni da ugrožava imovinu niti da preti novinarima ili bilo kom građaninu.

Dodao je da će u narednim danima nadležni organi dobiti informacije o prekršajima i krivičnim delima i da će postupati po tim prijavama jer je Srbija ozbiljna država i pokazaće da vladavina prava nešto znači i da nikome nije dozvoljeno da na nasilan način ostvari neki cilj.

Kako je dodao, policija je mirno i ozbiljno rešila situaciju iako je bilo mnogo napada na pripadnike policije u zgradi i isprd zgrade, mnogo uvreda, bacanja predmeta, šutiranja, psovanja i svega ostalog jer su ljudi radili sovj posao.

- Ali tim ljudima to nije smetalo da im psuju majku, a ih gađaju, šutiraju i govore svašta - rekao je ministar i dodao da najoštrije osuđuje napade na policiju.

Upozorio je sve da prekinu s nasiljem i dodao da je policija ozbiljno i mirno reagovala.

Povezane vijesti:

Stefanović: Krivične i prekršajne prijave za upad u RTS