latinica  ћирилица
19/03/2019 |  07:17 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Sastanak Dodika i Vučića; Pres na RTRS

U zgradi Predsjedništva u Beogradu počeo je sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Sastanak Dodik-Vučić (arhiv) - Foto: RTRS
Sastanak Dodik-Vučić (arhiv)Foto: RTRS

Nakon sastanka biće održana konferencija za medije koju možete pratiti na našem programu i portalu.

Dodik je za TV Pink rekao da će i danas sa Vučićem razgovarati o saradnji, aktuelnim temama, strateškim infrastrukturnim projektima.

Naglasio je da je riječ, prije svega, o strateškom infrastrukturnom projektu izgradnje auto-puta od Kuzmina do Bijeljine. Naveo je da Srbija planira u junu da počne izgradnju tog puta sa svoje strane, te napomenuo da je u Republici Srpskoj do sada od Banjaluke do Doboja izgrađeno 72 kilometra auto-puta, a preostaje da se uradi još oko 140 kilometara do Srbije, te da se nada da će znatan dio posla biti završen u narednih pet-šest godina.

Dodik je ocijenio da je Srbija sa vlašću Vučića dodatno politički i međunarodno stabilizovana i da je primijetan ozbiljan napredak u oblasti ekonomije.

- Taj napredak nije dovoljan, ali imajući u vidu trend pada svih, i ekonomskih i drugih vrijednosti, mora da se prizna da je zaista napravljen ozbiljan uspjeh - dodao je Dodik.