latinica  ћирилица
19/03/2019 |  11:16 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Bijeljina: Za održavanje zelenih površina na raspolaganju 225.000 KM

Za održavanje zelenih površina u Bijeljini preduzeće Komunalac na raspolaganju ima 225.000 KM, koliko će se u 2019. godini izdvojiti iz gradskog budžeta. Ovo preduzeće već godinama radi na održavanju i uljepšavanju zelenih javnih površina u Bijeljini. Već su počeli određene aktivnosti, a očekuje se intenziviranje radova.

Nakon hladnih zimskih dana, zelene površine na centralnom gradskom trgu, kružni tokovi, drvoredi, kao i sve ostale javne površine u Bijeljini, ovih dana dobijaju novi izgled.

Stanovnici Bijeljine zadovoljni su radovima i uljepšavanjem centra grada, ali imaju zamjerke na održavanje u drugim dijelovima.

U komunalcu, koji je zadužen za održavanje zelenih javnih površina kažu da su već izvršili određene radove.

- Јavnu površinu ispred opštine praktično smo ponovo uredili, prekopali cvijetne aranžmane, izmijenli i orezali određeni broj sadnica, i u ostalim dijelovima grada radili na uklanjanju suvih grana - ističe Milorad Stjepanović, pomoćnik direktora preduzeća Komunalac Bijeljina.

Planirana je zamjena osušenog i uvenulog cvijeća i drveća novim sadnicama, a tokom cijele godine radi se na održavanju 13 kružnih tokova.

- Ostalo nam je još da određeni broj sadnica, tamo gdje su iništene ili osušene, zamijenimo. Imamo dugoročan plan koji realizujemo zajedno sa Odjeljenjem za stambeno - komunalne poslovne, da se svake godine u parku određeni broj stabala mijenja, a i u ostalim dijelovima grada gdje god se pojavi potreba - rekao je Stjepanović.

Komunalac posjeduje i rasadnik raznih vrsta ukrasnog bilja koje prvenstveno služi za javne površine u gradu, a tu je i prodajno mjesto gdje svi zainteresovani mogu doći i kupiti nešto za svoju baštu.