latinica  ћирилица
19/03/2019 |  11:26 ⇒ 12:41 | Autor: RTRS

Banjaluka: Ozvaničen početak izgradnje objekta MZ Lauš i policijske stanice

U okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", ozvaničen je početak izgradnje zajedničkog objekta MZ Lauš i policijske stanice, u vrijednosti od 890.000 KM. Rok završetka radova je 180 dana. U novom administrativnom objektu u naselju Lauš biće smještene Mjesna zajednica i policijska stanica, a radove će finansirati Ministarstvo unutrašnjih poslova i grad Banjaluka.

Budući objekat, koji će se nalaziti na početku naselja Lauš, biće površine 1.112 kvadratnih metara, a ova stanica ima nadležnost za oko 80.000 građana Banjaluke.

Osim prostorija policije, ovaj objekat će imati društvenu salu sa oko 150 mjesta, čime će biti riješen problem sa realizacijom društvenih aktivnosti u tom naselju.

Na Laušu će ubrzo početi i izgradnja kružnog toka kod "Sirana", oborinska kanalizacija, nova sportska sala u okviru Osnovne škole "Sveti Sava" i saobraćajnica koja je prioritet za ovo naselje.

Dok traje gradnja ovog objekta i kružnog toka stvoriće se gužve u saobraćaju, pa iz policije apeluju na strpljenje svih učesnika u saobraćaju dok traju radovi.