latinica  ћирилица
19/03/2019 |  12:19 ⇒ 12:21 | Autor: RTRS

Mališani u ulozi odbornika: Rad banjalučke Skupštine iz ugla djece

Banjalučka Skupština grada danas je imala drage goste - u posjetu su im došli mališani iz predškolske ustanove Zvjezdice koji su željeli da saznaju kako funkcioniše gradska Skupština.
Banjaluka: Mališani u Skupštini grada - Foto: RTRS
Banjaluka: Mališani u Skupštini gradaFoto: RTRS

U obilasku posjetili su skupštinsku salu i kabinet predsjednika Skupštine grada, gdje ih je ugostio predsjednik Skupštine Zoran Talić.

Mališanima je objasnio svoj poziv i pokazao im kako izgleda jedan njegov radni dan, te im pokazao gdje se donose odluke u gradskoj Skupštini.

"Male odbornike" najviše je zanimalo gdje će se graditi nova dječija igrališta i sadržaji za djecu.

- Ovo je ljepša strana mog posla. Današnja graja unijela je potpuno novu energiju u Skupštinu grada. Bilo je interesantno slušati dječije prijedloge kako da se uljepša grad a posebno je bilo lijepo vratiti se danas zajedno sa njima u djetinjstvo i dječijim očima posmatrati život u Banjaluci - rekao je Talić.

Mališani su bili motivisani za razgovor pa nisu štedjeli u postavljanju pitanja, čime je cilj posjete i ostvaren, kaže Јelena Јotanović, vaspitačica u predškolskoj ustanovi Zvjezdice.

- Naglasila bih značaj posjete ovoj ustanovi jer se djeca upoznaju sa važnostima i znamenitostima grada i naše zemlje uopšte. Prije posjete gradskoj Skupštini bili smo u posjeti Palati predsjednika i to je veoma značajno za nas, jer djeca nisu do sada imala priliku da upoznaju gdje i šta radi predsjednik države, gradonačelnik, predsjednik Skupštine grada - rekla je Јotanovićeva.