latinica  ћирилица
19/03/2019 |  18:36 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Pozitivne snage Srpske u narednom periodu o pitanju opstanka mladih

Pozitivne snage Srpske dobile su nove organe. Kako je na konferenciji za medije istaknuto - uz novi statut udruženje građana koje radi na duhovnoj, prosvjetnoj i kulturnoj obnovi Srpske, u narednom periodu baviće se i drugim važnim temama.

Uz kulturne i duhovne, od sada i drušvene i političke teme. Pozitivne snage Srpske, kako ističu lideri ovog udruženja baviće se aktuelnim temama. U narednom periodu ključna – pitanje ostanka mladih, prijedlog inicijative već imaju.

- Smatramo da postoji značajan prostor, jer ljudi, stariji ljudi, često zloupotrebljavaju zakonska rješenja i odbijaju odlazak u penziju, čak i onda kada steknu uslove da idu u penziju i tako npr. zauzimaju prostor koji bi trebalo da uzmu mlađi ljudi, upravo oni koji odlaze i kojima treba da se da prostor da poakažu šta mogu i šta znaju - rekao je Vojislav Savić, Pozitivne snage Srpske.

Ovo udruženje bavi se i dijasporom, obnovom njenih kulturnih i privrednih veza sa Srpskom. Zahvaljujući tome uspostavili su kontakt sa važnim ljudima u političkom životu pojedinih evropskih zemalja.

- Јedan od njih iz Austrije biće naš gost početkom iduće sedmice održaće predavanje u Banjaluci. Nakon njega imaćemo jednog gosta iz Njemačke, Italije i Španije - naglasio je Goran Latinović, Pozitivne snage Srpske.

U fokusu interesovanja Pozitivnih snaga Srpske jeste duhovna, prosvjetna i kulturna obnova Srpske istaknuto je na konferenciji za medije. Posebno su, kažu, angažovani na afirmaciji života na selu.