latinica  ћирилица
20/03/2019 |  08:19 ⇒ 10:05 | Autor: SRNA

Zemljotres na jugozapadu Turske izazvao manju štetu

Zemljotres snage 5,6 stepeni nanio je manju štetu na objektima u ruralnim oblastima zapadne turske provincije Denizli, a za sada nema izvještaja o žrtvama, izjavili su očevici i turski zvaničnici.

Turska opservatorija Kandili saopštila je da se potres desio u 9.34 časova po lokalnom vremenu na dubini od pet kilometara i da su uslijedila četiri naknadna udara u rasponu od 4,2 do 3,4 stepena.

Američki geološki institut izmjerio je snagu udara od 5,7 stepeni, a Evromediteranski seizmološki centar izmjerio je 6,4 stepena. 

- Ovo je najsnažniji zemljotres koji sam ja osjetio. Bio sam napolju i treslo se veoma jako - izjavio je Sahin Agah /30/, stanovnik grada Adžipajam, nedaleko od epicentra.

On je rekao da je vidio da sa krovova pada crijep, da otpadaju cigle i da se ruše cisterne za solarno zagrijavanje vode, ali da se nijedan objekat nije srušio. 

- Svi su napolju - rekao je ovaj očevidac.

Zvaničnici okruga Udžari i Јenikoj, u oblasti epicentra, rekli su stanici NTV da je oštećeno oko 20 kuća i zgrada i da se još vrši procjena ukupne štete.