latinica  ћирилица
20/03/2019 |  08:24 | Autor: SRNA

Ištvan Pastor "Najevropljanin" u oblasti politike

Predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor dobitnik je priznanja "Najevropljanin" za 2018. godinu u oblasti politike.
Ištvan Pastor                                                        (Foto: nspm.rs) -
Ištvan Pastor (Foto: nspm.rs)

Pastoru je ovo priznanje, koje tradicionalno dodjeljuje Prva evropska kuća iz Beograda, uručeno sinoć na svečanosti u Starom dvoru u Beogradu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Vojvodine. 

- Dostizanje evropskih vrednosti nije krajnji cilj, nego proces u kojem svako treba pronaći svoju ulogu i dati sve od sebe da bismo zajedno stvorili bolje i perspektivnije društvo - rekao je Pastor.

Priznanje "Najevropljanin" uručeno je i ambasadoru Turske u Srbiji Tanžu Bilgiču i šefu delegacije Narodne skupštine Srbije u Savjetu Evrope Aleksandri Tomić /za oblast evropskih integracija/.

Priznanje je uručeno i generalnom direktoru kompanije "Strabag Srbija" Draganu Paveliću /za oblast privrede - građevinarstvo/, generalnom direktoru kompanije "Sigma" iz Kule Draganu Kapičiću /za program razvoja/, kao i vlasnici i direktorki preduzeća "Nevena ol mi kozmetiks" Slobodanki Vlajčić /za preduzetništvo/.

Priznanja su uručena u okviru svečanosti "Evropsko veče u Beogradu 2019", koja je organizovana 19. put.

Zajednički ga realizuju Prva evropska kuća u Beogradu, Evropski pokret u Srbiji - Vijeće Čukarica, uz podršku grada Beograda, opštine Čukarica, kao i prijatelja i pokrovitelja manifestacije.