latinica  ћирилица
20/03/2019 |  08:36 | Autor: RTS

Srbija u Volfsburgu počinje novi kvalifikacioni ciklus

Fudbalska reprezentacija Srbije počinje u srijedu novi kvalifikacioni ciklus prijateljskom utakmicom sa Njemačkom u Volfsburgu. Orlovi će od 20.45 iz grada Folksvagena krenuti put čiji je krajnji cilj Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Srbija u Volfsburgu počinje novi ciklus (Foto:FSS) -
Srbija u Volfsburgu počinje novi ciklus (Foto:FSS)

Kontinentalno takmičenje biće igrano širom Evrope, a Srbija prvu kvalifikacionu utakmicu igra sa Portugalijom u ponedjeljak.

Okršaj sa posrnulim velikanom biće prava priprema za predstojeće izazove, "Panceri" su trenutno 15. na Fifinoj rang listi, ali se poslije rekonstrukcije tima očekuje da se ponovo nađu u samom vrhu.

Kod Nijemaca ima izmjena, što nije ništa u poređenju sa situacijom u timu Srbije, koji osim čestog previranja među igračima, sada ima problema i sa povredama.

U Beogradu su ostali da se oporavljaju kapiten Aleksandar Kolarov, zatim Dušan Tadić, tamo je i Filip Kostić, a nema ni Aleksandra Mitrovića. Ljubomir Fejsa će reprezentaciju dočekati u Lisabonu, Aleksandar Prijović nije ni doputovao u Njemačku. Nemanja Matić propušta obje utakmice.

Selektor Mladen Krstajić je istakao da timu fali iskustva, ali da mu ne manjka želje i, dok mediji pokušavaju da iskroje početni tim na startu novog ciklusa, on je otkrio samo jednog startera - Luku Јovića. Јović je daleko najinteresantniji igrač lokalnim medijima. Najbolji strijelac Bundeslige Njemačke sa velikim ambicijama ulazi u ovaj meč.

Srbija je neporažena od utakmice sa Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali za srpski tim od tog meča nije imala tako velikog i značajnog protivnika. S druge strane, Nijemci su gladni uspjeha i želje da opravdaju status četvorostrukog svjetskog prvaka.

Očekuje se da će stadion koji prima 26.000 gledalaca biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer je na 24 časa prije starta utakmice prodato oko 23.400 ulaznica.

Orlovi će u ponedjeljak od 20.45 u Lisabonu gostovati Portugaliji u prvom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.