latinica  ћирилица
20/03/2019 |  15:12 | Autor: RTS

Đoković, Federer, Serena i Osaka otvaraju novi stadion u Majamiju

Novak Đoković, Rodžer Federer, Naomi Osaka i Serena Vilijams, najbolji teniseri i teniserke današnjice, otvoriće u srijedu novi kompleks u Majamiju u kojem se istovremeno održava drugi masters u sezoni i turnir iz premijer mandatori kategorije.
Novi teniski kompleks u Majamiju - Foto: AP
Novi teniski kompleks u MajamijuFoto: AP

Turnir iz serije 1.000 na Floridi prebačen je iz Ki Biskejna u dio grada pod nazivom Majami gardens i od sada će biti igran u sjevernom dijelu grada.

Ki Biskejn je bio domaćin takmičenja od 1987. godine, a priliku da otvore novi kompleks imaće najbolji igrači u ovom trenutku. Đoković, Federer, Serena i Osaka će učestvovati u ceremoniji koja je zakazana za 11 časova po lokalnom vremenu, odnosno 16 po srednjoevropskom.

Oni će imati priliku da preseku vrpcu i proglase turnir na novom mjestu zvanično otvorenim.

Svečanost će biti održana na glavnom stadionu "Hard Rok", najvećem u čitavom kompleksu na kojem svoje mečeve kao domaćini igraju Majami Dolfinsi u NFL i Hurikejnsi u univerzitetskoj ligi.

Podsjetimo, organizatori u Majamiju su od samog starta imali probleme, pa su zbog konstantne kiše u utorak morali da odlože za srijedu sve mečeve u ženskoj konkurenciji.

Nagradni fond mastersa na Floridi u obje konkurencije je 7.97 miliona dolara.