latinica  ћирилица
20/03/2019 |  17:04 ⇒ 20:57 | Autor: SRNA

Milunović pozvao svjetske moćnike da prekinu hajku na Srbe

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović pozvao je danas svjetske moćnike da prekinu nezasluženu hajku koju provode nad Srbima, za koje dobro znaju da su vijekovima bili prisiljeni da od najezdi brojnih osvajača samo brane svoja ognjišta, slobodu i čast.
Duško Milunović - Foto: SRNA
Duško MilunovićFoto: SRNA

Milunović je ocijenio bezumnom, sramotnom i drakonskom drugostepenu presudu prvom predsjedniku Srpske Radovanu Karadžiću pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove u Hagu, kojom je osuđen na doživotnu robiju.

- Nisam iznenađen. Ogorčen sam na još jednu u nizu sramotnih i drakonskih kazni Haškog tribunala, koja je donesena bez ikakvih valjanih dokaza i kojom je bivši predsjednik Srpske osuđen na doživotnu robiju - istakao je Milunović.

On je dodao da je riječ o još jednom pokušaju da se presudi čitavom srpskom narodu, koji je nesumnjivo doživio progon i stradanje zbog slobodarskog duha i borbe za evropske vrijednosti u prethodnim ratovima, saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite.

Prema njegovim riječima, Mehanizam je još jednom dokazao da je politički i da u njihovom međunarodnom pravu postoje različiti aršini za Srbe i ostale učesnike u sukobima u BiH tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

- Јer, šta danas reći za bezumne zločine počinjene nad srpskim stanovništvom, za koje još niko nije odgovarao. Za masovnu grobnicu u Mrkonjić Gradu, za stradanja civila u Podrinju, na Ozrenu, u Sijekovcu, Sarajevu, za egzodus 120.000 srpskih duša iz 13 opština zapadne Krajine, za Oluju ... Da li su za sve ovo naši neprijatelji imali blagoslov međunarodne zajednice? - rekao je Milunović.

U saopštenju se navodi i da za bezumne zločine nad Srbima niko nije odgovarao, te postavlja pitanje - da li su za sve to srpski neprijatelji imali blagoslov međunarodne zajednice?