latinica  ћирилица
21/03/2019 |  11:26 | Autor: SRNA

Bijeljina: Povećan priliv migranata, 508 od početka godine

Na području Policijske uprave Bijeljina povećan je priliv ilegalnih migranata, a samo u februaru evidentirano ih je 168, izjavio je načelnik ove uprave Žarko Ćosić.
Migranti Bijeljina - Foto: RTRS
Migranti BijeljinaFoto: RTRS

- Od početka godine do danas na područje naše uprave evidentirano je 508 ilegalnih migranata", rekao je Ćosić na konferenciji za novinare i dodao da nema evidentiranih krivičnih djela ni prekršaja koje su počinili migranti.

Govoreći o rezultatima rada u februaru na području Policijske uprave Bijeljina, Ćosić je naveo da je evidentirano smanjenje broja krivičnih djela za 27 odsto u odnosu na uporedni period protekle godine.

- Ukupno stanje na ovom području u februaru je zadovoljavajuće. Evidentirano je 67 krivičnih djela, od kojih se 61 odnosi na opšti kriminalitet, jedno na privredni kriminalitet, četiri krivična djela zloupotrebe droge, te jedno protiv bezbjednosti javnog saobraćaja - rekao je Ćosić.

On je naveo da je za oko 23 odsto evidentirano manje narušavanja javnog reda i mira, dok je za 50 odsto smanjen broj maloljetnih počinilaca prekršaja.

- Ono što bih posebno izdvojio je stanje bezbjednosti saobraćaja, konstantno prisustvo policije na ulicama, kao i akcije koje su se odnosile i na alkohol i brzinu vožnje, dovele su do rezultata da na ovom području nismo imali saobraćajnih nesreća sa smrtnim posljedicama, a evidentirali smo jednu saobraćajnu nezgodu sa teškim povredama - kaže Ćosić.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u Policijskoj upravi Bijeljina Radenko Knežević rekao je da je u februaru evidentirana jedna saobraćajna nezgoda sa teškim povredama, 13 sa lakim povredama, a 48 sa materijalnom štetom.

On je najavio da bi u narednom periodu trebalo na pojedinim dionicama magistralnih puteva dodatno ograničiti brzinu.

Knežević kaže da je jednicima lokalne samouprave upućen zahtjev za formiranje komisije za postavljanje saobraćajne signalizacije i opreme puta u skladu sa Zakonom o javnim putevima sa ciljem da se dodatno ograniči brzina na lokalnim putevima.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić rekao je da je u februaru stanje javnog reda i mira bilo zadovoljavajuće.

- Evidentiran ukupno 31 slučaj narušavanja javnog reda i mira u kojima je počinjeno 49 prekršaja, što je za 23 odsto manje nego u februaru prošle godine - rekao je Terzić.