latinica  ћирилица
21/03/2019 |  14:40 | Autor: Večernje novosti

Đoković: Nisam u sukobu sa Nadalom i Federerom

"Nije neophodno da se stvara bilo kakva napetost između nas, mi smo u veoma dobrim odnosima", poručio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Svjetski broj jedan, Novak Đoković odbacio je glasine o sukobu sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koji se odnosio na smjenu predsejdnika Asocijacije teniskih profesionalaca Krisa Kermoda.

- Video sam Rodžera, bili smo na ceremoniji otvaranja centralnog terena. Imali smo mali razgovor, nije bilo vremena za političke teme. Nadam se da ćemo za to imati vremena u narednih nekoliko dana. Nije neophodno da se stvara bilo kakva napetost između nas, mi smo u veoma dobrim odnosima - rekao je Đoković.

Švajcarski teniser kritikovao je Srbina jer nisu razgovarali prije glasanja tokom kojeg su predstavnici igrača odlučili da Kermodu ne odobre produženje ugovora.

- Već je dosta stvari odlučeno, tako da nije neophodno da se sastajemo u ovom trenutku, vidjećemo da li će se to desiti ove sedmice ili ne - rekao je Federer.

Srpski as uputio je poziv dvojici tenisera da iznesu svoje izuzetno važno mišljenje, ali i podsjetio da su predstavnici igrača glasali da se Kermodu ne obnovi ugovor, a ne Savjet igrača. 

- Savet je dio strukture, mi nismo dio odbora i ne odlučujemo o ovakvim stvarima. Članovi odbora su ti koji glasaju za ono što smatraju prikladnim za igrače. Rodžer i Rafael su ikone našeg sporta već dugi niz godina i njihova mišljenja su izuzetno važna za sve. Ako žele da budu aktivni i postanu dio toga, zvanično ili nezvanično, to će biti dobra vijest za sve nas – završio je Đoković.