latinica  ћирилица
21/03/2019 |  15:11 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Doboj: Kreditno zaduženje od 4,3 milona KM

Odbornici Skupštine grada Doboja usvojili su odluku o kreditnom zaduženju od 4,3 miliona maraka.

Oko dva i po miliona biće iskorišćeno za gradnju sportske dvorane, a ostalo za rekonstrukciju gradskih ulica.

Novo kreditno zaduženje ne prelazi 18 odsto ukupne zaduženosti budžeta grada, a sredstva od 4,3 miliona maraka bila bi iskorištena za gradnju sportske dvorane i rekonstrukciju gradskih ulica.

- Mi ćemo uputiti ka ministarstvu na razmatranje i saglasnost i pokušaćemo da u što kraćem roku dođemo do tih kreditnih sredstava kako bi projekte koje smo najavljivali realizovali u punom kapacitetu - ističe Boris Јernić, gradonačelnik Doboja.

Za kreditno zaduženje i projekte koji predstoje široka je podrška odbornika u Skupštini Grada, izuzmu li se odbornici opozicije iz Socijalističke partije, čiji stavovi su uzdržani.

- Vi znate u nekim prethodnim godinama da je SNSD insistirao na tome da grad Doboj mora imati uređene ulice, trotoare i sve ostalo tako da mislim da dolazi neko lijepo vrijeme da imamo uređen i sređen grad - napominje Sanja Vulić, predsjednica Kluba odbornika SNSD-a.

- Nismo rekli da smo protiv, sve je to dobro, ali zašto na dnevnom redu nema kredita koji će biti ulaganje u proizvodnju, industrijsku zonu i slično - smatra Vedran Gligorić, odbornik SP-a.

Na skupštini grada novoizabrani gradonačelnik položio je svečanu zakletvu, a to je učinio i danas izabran njegov zamjenik Dragan Vasilić.