latinica  ћирилица
21/03/2019 |  15:35 ⇒ 17:41 | Autor: RTRS

Bijeljina: Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave

Skupštinska većina predvođena SDS-om usvojila je danas izvještaj o radu gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, dok je opozicija glasala protiv.

Bolnica, zaobilaznice, drinski nasip, navodnjavanje i drugi projekti na području Semberije uradila ih je ili će ih uraditi Vlada Republike Srpske, a suštinski problemi koje zaobilazi aktuelna vlast jesu problemi u lokalnim preduzećima i javnim ustanovama, potom javna rasvjeta, lokalni putevi, zapošljavnje mladih - istakla je opozicija.

Odgovarajući na primjedbe opozicije oko problema u Vodovodu i Ekodepu, Mićić je priznao da je cijena vode velika i da u Vodovodu ima višak zaposlenih. Naglasio je da izgradnja bolnice i zaobilaznica nisu prošle bez učešća lokalne administracije, a da je Bijeljina sama izgradila Centar za visoko obrazovanje, Centar za kulturu i druge objekte. U odbranu rada gradonačelnika stali su šef kluba SDS-a Јovica Gajić i odbornik SDA Јusuf Trbić.

- Grad Bijeljina je regionalni lider, i vodeća je u Republici Srpskoj kad su u pitanju lokalne samouprave i lokalne zajednice - navodi Јovica Gajić, šef Kluba odbornika SDS.

- Treba li veće priznanje radu gradonačelnika od toga da su u Bijeljinu došle desetine miliona evra donacija - smatra Јusuf Trbić, odbornik SDA.

Sjednici je prisustovao narodni poslanik Nedeljko Ćorić koji je zatražio od Mićića da ubrza dokumentaciju za školsku salu u Patkovači za koju je sredstva obezbijedila Vlada Srbije. Mićić je odgovorio da postoje problemi sa megalomanskim zahtjevima direktora.