latinica  ћирилица
22/03/2019 |  08:08 | Autor: RTRS

Srpski trio u drugom kolu Majamija

Srpski teniseri Filip Krajinović, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović imali su uspješno veče i plasirali su se u drugo kolo turnira iz serije 1.000 koji se igra u Majamiju.
Filip Krajinović - Foto: Twitter
Filip KrajinovićFoto: Twitter

Najteži posao imao je Dušan Lajović koji je u Majamiju startovao pobjedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom od 2:1 u setovima. Lajović je savladao Kuevasa poslije čak dva časa i 15 minuta borbe, po setovima 6:4, 6:7(6), 6:3. U drugom kolu prestižnog turnira u Majamiju Lajović će igrati protiv petog nosioca Keija Nišikorija.

Filip Krajinović je savladao Francuza Erbera sa 2:0, u setovima (6:4, 6:4). Nakon sat vremena i 24 minuta tenisa, srpski teniser je upisao pobjedu nad Francuzem i tako se plasirao u drugo kolo. Krajinović je savladao 49. tenisera na ATP rang listi, a u narednoj rundi protivnik mu je Vavrinka koji je bio slobodan u prvom kolu.

Plasman u narednu rundu izborio je i Miomir Kecmanović, koji je u dva seta bio bolji od Ernesta Gulbisa (6:2, 7:5). Meč je trajao sat i 32 minuta, a u 2. kolu Kecmanovića očekuje 28. nosilac Francuz Frenk Tiafoe, koji je u prvoj rundi savladao Gofina.