latinica  ћирилица
23/03/2019 |  13:05 | Autor: Agencije

Zvezda i Partizan za finale ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras u hali "Aleksandar Nikolić" igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Na programu je četvrti vječiti derbi u sezoni, sigurno najbitniji do sada jer je ogroman ulog - nastavak borbe za trofej na Јadranu koji donosi i Evroligu.
Zvezda i Partizan za finale ABA (Foto:abaliga.com) -
Zvezda i Partizan za finale ABA (Foto:abaliga.com)

Zvezda, koja je dva puta nadigrala crno-bijele u sezoni ali i izgubila za pehar Kupa Radivoja Koraća, regularni dio završila je sa impozantnim skorom 21-1, Partizan je bio četvrti, ali sve se to zaboravlja u doigravanju.

U seriji na dvije pobjede najvažnija je prva utakmica, smatra trener crveno-bijelih Milan Tomić.

- Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je da bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobjedom - rekao je Tomić na konferenciji za medije.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi.

- Zvezda je napravila odličnu ekipu, da se odmah vrati u Evroligu. Odavno nisam vidio tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene, za nijansu bolji od Budućnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima više trofeja od svih drugih igrača, ali i Čovića koji uđe sa klupe i mijenja utakmicu - pohvalio je protivnika Italijan.

Pored vječitih rivala drugi polufinalni par čine Cedevita i branilac pehara Budućnost, koji se sastaju u ponedjeljak u Zagrebu.

Utakmica Zvezde i Partizana igra se večeras od 19 sati.