latinica  ћирилица
23/03/2019 |  15:03 ⇒ 16:49 | Autor: SRNA

Prnjavor: Delegacije pobratimskih opština u posjeti regionalnom sajmu privrede

Delegacije pobratimskih opština iz Ukrajine, Poljske i Češke sa opštinom Prnjavor posjetile su danas Deveti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u ovom gradu.
Delegacije pobratimskih opština iz Ukrajine, Poljske i Češke u Prnjavoru - Foto: SRNA
Delegacije pobratimskih opština iz Ukrajine, Poljske i Češke u PrnjavoruFoto: SRNA

Predsjednik Skupštine opštine sreza Boleslavjec u Poljskoj Rišard Kavka pohvalio je Sajam zbog prisustva velikog broja izlagača sa poljoprivrednih gazdinstava, kao i privrednih društava.

- Ova manifestacija je jako zanimljiva, a Prnjavor je opština koja može mnogo da ponudi - kaže Kavka.

Sekretar Skupštine grada Žedačeva iz Ukrajine Olga Leškovjak kaže da delegacija prvi put dolazi u Prnjavor od 2011. godine, kada je potpisan sporazum o bratimljenju, i da će po povratku kući ponijeti lijepe utiske.

Ona je izrazila zahvalnost domaćinima na ukazanom gostoprimstvu.

- Kada smo juče doputovali naišli smo na izuzetan doček, a danas imamo jako zanimljiv dan ispunjenim raznim posjetama i dešavanjima - rekla je Leškovjakova.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je Sajam bio dobra prilika da Prnjavor promoviše ono čime raspolaže, navodeći da lokalna vlast nastoji da privrednicima obezbijedi još bolje uslove za poslovanje.

Tomaš kaže da je danas bilo zadovoljstvo slušati goste iz pobratimskih opština koji ukazuju na vidljiv napredak Prnjavora u odnosu na ranije godine.

- Zadovoljstvo je kada čujete da su ti ljudi puni hvale za sve što mi ovdje radimo. Sve to je još jedan podstrek da nastavimo sa daljim aktivnostima, jer želimo da ova opština i narednih godina ide krupnim koracima naprijed - rekao je Tomaš.

Deveti regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma na kojem izlaže 90 privrednika biće zatvoren danas. Ovaj skup održava se u organizaciji konsultantske kuće iz Banjaluke "RS konsalting trejd" i opštine Prnjavor, a pokrovitelj je predsjednik Vlade Republike Srpske.