latinica  ћирилица
25/03/2019 |  21:39 ⇒ 22:42 | Autor: RTRS

Srbija povela, Portugal izjednačio (FOTO/VIDEO/UŽIVO)

Reprezentacija Srbije svoj put u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo započela je utakmicom sa aktulenim šampionom "starog kontinenta", selekcijom Portugala. Tok meča i kretanje rezultata pratite i na našem portalu.
Portugal - Srbija - Foto: B92
Portugal - SrbijaFoto: B92

90 - Pet minuta sudijske nadoknade. Portugal opasno prijeti. 

79 - U samo dva minuta, dva žuta kartona za Srbiju. "Požutjeli" Spajić i Mladenović. 

74 - Portugal dobio jedanaesterac poslije igranja rukom Rukavine, ali na intervenciju četvrtog arbitra, nema ništa od kaznenog udarca! 

71 - Velika prilika za Portugal, Karvaljo i Andre Silva usamnjeni na nekoliko metara od gola, maksimović je požrtvovanom intervencijom spasio siguran gol. U kontranapadu opasno je zaprijetio Tadić, ali njegov pokušaj odlazi pored gola. 

70 - Izmjena u Srbiji. Selektor Krstajić u igru uvodi Živkovića, a izlazi Lazović. 

65 - Јoš jedna sjajna asistencija Tadića, ovaj put za Radonjića koji je bio za djelić skende brži, pa se našao u nedozvoljenoj poziciji. Portugal u posljednjih nekoliko minuta ima više loptu u nogama, opasniji su, ali bez prave i konkretne prilike pred golom Dmitrovića. 

61 - Opasan prodor Rafa Silve, ali na kraju od izgledne situacije samo gol aut i lopta za Dmitrovića.

55 - Odlična prilika za Ljajića, ali njegov udarac ide preko gola. Odmah na drugoj strani odapeo je i Danilo, ali ovaj put visoko preko gola.

50 - Udarac je oprobao i Radnjić, ali i njegov pokušaj završava pored gola. Srbija konkretnija i opasnija na početku drugog poluvremena. 

48 - Dobra prilika za Darka Lazovića, ali njegov udarac Patrisio brani. 

46- stratovalo je drugo poluvrijeme, za sada nema izmjena ni na jednoj strani.

Kraj prvog poluvremena Duško Tadić dočekao je hramljući. Na sreću najbolji fudbaler Srbije stisnuo je zube i nastavio meč, iako je start Pepea bio sve, samo ne naivan....

 

Portugal je već odigrao jedan meč u grupi B, prije tri dana kao domaćin remiziro je u duelu bez golova sa Ukrajinom. S druge strane Srbija je igrala prijateljsku utakmicu u Njemačkoj, koja je takođe završena bez pobjednika (1:1). 

Fudbalska reprezentacija Srbije

Hrabro je ušla reprezentacija Srbije u meč koji se igra u Lisabonu. Već u sedmom minutu "orlovi" su poveli. Zaustavljen je Mijat Gaćinović, a siguran realizator sa 11 metara bio je Dušan Tadić za iznenađujućih 0:1 u Lisabonu. 

 

U 30. minutu domaćin je ostao bez najveće zvijezde tima, Kristijano Ronaldo, nakon jednog trka osjetio je bol u zadnjoj loži, i morao je van terena. 

Ipak, Danilo je spektakularnim pogotkom u 41. minutu donio Portugalu izjednačenje. Bio je to udarac sa preko 20 metara, Dmitrović je bio nemoćan. 

Već u sledećem napadu "orlovi" su mogli ponovo do vodstva, ali Mitrovićev pokušaj sa nekoliko metara završava preko gola. 

Tadić strelac prvog gola (foto: twitter.com/SC_ESPN)

Kraj prvog poluvremena, u kojem je Srbija odlično parirala šampionima Evrope (1:1).