latinica  ћирилица
26/03/2019 |  08:10 ⇒ 08:14 | Autor: RTS

Teška povreda Јusufa Nurkića (VIDEO)

Proteklu noć u NBA ligi obilježila je teška povreda Јusufa Nurkića u dramatičnom duelu Bruklina i Portlanda. Na par sekundi prije kraja drugog produžetka Nurkić je u doskoku nezgodno nagazio i doživio prelom obje potkoljenične kosti lijeve noge.
Povreda Јusufa Nurkića - Foto: Screenshot/YouTube
Povreda Јusufa NurkićaFoto: Screenshot/YouTube

Prije ove nesrećne povrede Nurkić je odigrao fantastično ostvarivši učinak od 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, dvije ukradene lopte i četiri blokade.

Odmah je bilo uočljivo da se radi o vrlo teškoj povredi zbog koje je Nurkić na nosilima iznesen sa terena. Navijači su ga ispratili skandiranjem sa tribina, a preko društvenih mreža je odmah počela da stiže podrška i ograbrivanje gotovo svih NBA igrača.

Portland je na kraju poslije dva produžetka utakmicu dobio sa 148:144 i osigurao učešće u plej-ofu. Velike zasluge za to imao i Nurkić, koji je igrao najbolju sezonu u karijeri.

U ostalim sinoćnjim utakmicama Memfis je savladao Oklahomu sa 115:103, Orlando je uz još jednu sjajnu partiju Nikole Vučevića bio bolji od Filadelfije sa 119:98, a Јuta je sa 125:92 nanela 58. poraz Finiksu.