latinica  ћирилица
26/03/2019 |  10:50 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

PU Zvornik: Dan otvorenih vrata

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, na parking prostoru Policijske uprave u Zvorniku održana je tradicionalna manifestacija "Dan otvorenih vrata", a Upravu su posjetili mališani iz dječijeg vrtića "Naša radost".

Djeci je prezentovan rad policije, ali i tehnička sredstva i oprema kojom raspolažu organizacione jedinice ove Uprave.

Tokom jednočasovnog druženja, pripadnici Policijske uprave potrudili su se da na djeci prihvatljiv način predstave materijalno-tehnička sredstva koja koriste u svakodnevnom radu i ujedno ukažu da je bezbjednost najmlađih jedan od glavnih ciljeva Policijske uprave.

- Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovode policijski službenici, a koja je vezana za obilježavanje dana Policije. Najveću pažnju privukli su oprema i tehnička sredstva koju koriste Јedinica za podršku i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja - kaže Radenko Vasiljević, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

Znatiželjni mališani nisu krili oduševljenje viđenim. Ovu priliku su iskoristili i da pitaju sve što ih zanima.

- Oni svake godine dođu da vide šta to ima zanimljivo. Njima je jako interesantna posjeta policiji. Zanima ih šta to  policija ima od opreme, a mi obrađujemo u starijoj grupi i temu saobraćaj, tako da i u okviru te teme organizujemo posjetu - istakla je vaspitač Sara Birčaković.

Naglašeno je da su edukativne akcije ovog tipa važan segment u obrazovanju i vaspitanju djece, ali i da će i ubuduće pripadnici Policijske uprave voditi računa o bezbjednosti najmlađih Zvorničana, naročito u zonama vrtića i škola.