latinica  ћирилица
26/03/2019 |  13:02 ⇒ 13:03 | Autor: SRNA

Šikman: Vrata policije uvijek otvorena za građane

Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za policijsku obuku organizovala je danas "Dan otvorenih vrata" u okviru kojeg su se studenti, đaci osnovnih i srednjih škola i djeca iz predškolskih ustanova u Banjaluci upoznali o radu i načinu školovanja policijskih službenika, te dijelu njihove opreme.
Banjaluka - Uprava MUP-a Republike Srpske - "Dan otvorenih vrata" - Foto: SRNA
Banjaluka - Uprava MUP-a Republike Srpske - "Dan otvorenih vrata"Foto: SRNA

Načelnik Uprave MUP-a Republike Srpske za policijsku obuku Mile Šikman rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa građanima Srpske.

On je istakao da mnoga istraživanja pokazuju da je ta saradnja na vrlo visokom nivou, te da je cilj da se ona poboljša.

- Dobri odnosi sa građanima su jedan od najboljih garanata bezbjednosti lica i imovine, što je osnovni zadatak policije. Vrata policije su za građane uvijek otvorena - poručio je Šikman.

On je naveo da je policija danas svoje goste upoznala sa dijelom opreme i nastavnih sredstava za obuku policajaca, kao i sa poligonom bezbjedne vožnje i simulatorom za vezivanje sigurnosnog pojasa.

- Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice gostima su pokazali vježbe sa službenim psima - rekao je Šikman.

Okupljeni osnovci rekli su novinarima da su danas naučili nešto novo kada je riječ o radu "plavih uniformi", te da će ozbiljno razmisliti o tome da se u budućnosti školuju za policajce.

U okviru "Dana otvorenih vrata" posjetioci su pogledali stalnu Muzejsku postavku MUP-a.

"Dan otvorenih vrata" organizuje se u okviru programa obilježavanja Dana policije Srpske i krsne slave MUP-a Svetog arhangela Mihaila - 4. aprila.