latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:21 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Vlasenica: Počinje rekonstrukcija obdaništa "Prvi koraci"

Nakon 40 godina obdanište "Prvi koraci" u Vlasenici biće rekonstruisano. Mališani će dobiti uređen prostor zahvaljujući pomoći Vlade Srbije opštinama u Srpskoj. Vrijednost radova je oko 300.000 KM.

Obdanište "Prvi koraci" u Vlasenici pohađa 49 mališana koji su raspoređeni u tri uzrasne grupe. Nisu krili zadovoljstvo što će se uskoro sa drugarima igrati u sređenom prostoru.

Otkako je zgrada obdaništa sagrađena 1980. godine, nije rekontruisana. Zahvaljujući grant sredstvima Vlade Srbije opštinama u Srpskoj, ove godine će dobiti novi izgled.

- Mijenjaćemo stolariju, to nam je prioritet, jer imamo velike troškove električne energije u zimskom periodu. Ovaj objekat je sagrađen 1980. godine i od tada nije rađena nijedna rekonstrukcija izuzev 2010. godine kada je predsjednik Milorad Dodik donirao određena sredstva za renoviranje sanitarnih područja - rekla je Marija Todorović, direktorica obdaništa.

Prema riječima načelnika opštine Vlasenica Miroslava Kraljevića, planirano je da do naredne zime radovi budu završeni.

- Uradili smo kompletnu projektnu dokumentaciju, koju smo poslali u kabinet predsjednika Republike Srpske i predsjedavajućeg Predsjedništva. Dokumentacija je obrađena i čim nama Vlada odobri, jer je nosilac ovih aktivnosti, ići ćemo u raspisivanje tendera - nagovještava Kraljević. 

Cilj opštinske uprave jeste da što više djece u Vlasenici pohađa obdanište, pa će u skladu s tim, uskoro biti formirana i jaslička grupa, od jedne do tri godine.