latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:31 ⇒ 15:55 | Autor: SRNA

Davidović: Uspješni sportisti najbolji ambasadori Srpske

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas u Banjaluci da će resorno ministarstvo nastaviti da podržava uspješne sportiste jer su oni najbolji ambasadori Srpske.
Sonja Davidović prijem mladog košarkaša Đorđa Topolovića - Foto: SRNA
Sonja Davidović prijem mladog košarkaša Đorđa TopolovićaFoto: SRNA

- Ponosni smo kada igrači iz Srpske, posebno mladi, ostvaruju zapažene rezultate, ne samo u Srpskoj, već i izvan njenih granica -  rekla je novinarima Davidovićeva nakon prijema za mladog košarkaša Đorđa Topolovića, koji je izabran u najbolju petorku juniorske Evrolige u Beogradu, na kojoj je nastupao u dresu sarajevskog "Sparsa".

Ona je navela da je Topolović igrom i rezultatima pokazao da je izuzetan talenat, te naglasila da će on, kao i svi mladi i perspektivni sportisti i dalje imati podršku resornog ministarstva.

Topolović, koji je član banjalučkog Košarkaškog kluba "Ruki", zahvalio je na podršci koju je dobio od ovog ministarstva, te dodao da je uspjeh koji je ostvario u Beogradu veliki i da se sjajno osjećao kada je izabran u najbolju petorku turnira.

On je najavio da će tokom ljeta nastupiti za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu B divizije u Rumuniji i izrazio nadu da će ostvariti dobre rezultate.