latinica  ћирилица
26/03/2019 |  15:34 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Banjaluka: Počela izgradnja mosta u Dragočaju

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je početak radova na izgradnji mosta preko rječice Dragočajke. Ova investicija vrijedna je 220.000 KM, a rok za završetak radova je 150 dana.

Novi most biće dužine trinaest i širine devet metara, a imaće dvije saobraćajne trake, te dvije pješačke staze.

- Riječ je o izgradnji savremenog mosta vrijednosti oko 220.000 KM. Ovo je jedan od većih infrastrukturnih projekata u gradu, a radove izvodi građevinsko preduzeće Vranica iz Banjaluke - rekao je Radojičić.

Slavenko Tadić, predsjednik mjesne zajednice Dragočaj, ističe da ova MZ ima tri velika sela - Ramići, Dragočaj i Barlovci, čijim mještanima će izgradnja mosta poboljšati uslove života.

- Novi most trebalo bi da znatno ubrza saobraćaj, jer sadašnji ima samo jednu traku. Osim toga, biće bezbjedniji prelaz pješaka, posebno djece koja idu u školu, jer na starom mostu nema trotoara. Biće obezbijeđen i bolji protok Dragočajke, što je značajno za prevenciju poplava - naveo je Tadić.

Grad Banjaluka će inicirati i izgradnju modernije raskrsnice na magistralnom putu prema Prijedoru, zbog čestih saobraćajnih nesreća na ulazu u ovo prigradsko naselje.

- Grad Banjaluka je zainteresovan da se taj problem riješi, bez obzira što je to nadležnost Puteva Republike Srpske i grad će uraditi projekat. Prijedlog naš je da se na lokaciji koja je kritična na Prijedorskoj cesti uradi semaforska signalizacija i korekcija ugibališta i da se izvrši korekcija geometrije pristupnog puta - dodao je Radojičić.

Zbog smanjenog profila, Dragočajka je čestim izlivanjem iz korita zadavala muke lokalnom stanovništvu proteklih godina, a izgradnjom novog mosta ti problemi će biti riješeni.