latinica  ћирилица
26/03/2019 |  16:52 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Višković-Nelson: Prevazići zastoj u provođenju reformi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erikom Nelsonom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, s osvrtom na ekonomske reforme koje se planirane za naredni period.
Višković-Nelson - Foto: RTRS
Višković-NelsonFoto: RTRS

Višković je istakao da je Vlada opredijeljena za unapređenje uslova privređivanja, stvaranje uslova za veće plate radnika, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

Premijer Srpske je ukazao na važnost prevazilaženja zastoja u provođenju reformi, realizaciji infrastrukturnih projekata i saradnje sa međunarodnim finansijskim organizacijama, prije svega sa Međunarodnim monetarnim fondom, kroz formiranje novog saziva Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH, a radi preduzimanja konkretnih aktivnosti i mjera na unapređenju poslovne klime, uslova privređivanja i unapređenja standarda građana.

Višković je istakao da u Republici Srpskoj posluje kompanija En-si-ar (NCR) i zapošljava 200 ljudi i da je Vlada opredijeljena da u partnerskom odnosu sarađuje sa investitorima u bližem i daljem okruženju i da se kroz ovakve primjere šalje poruka i ostalim investitorima da ulažu u Republici Srpskoj.

Ocijenjeno je da je unapređenje poslovnog okruženja, osmišljavanje i provođenje novih reformi važno za sveukupni razvoj, ali i za domaće i strane investitore, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.