latinica  ћирилица
26/03/2019 |  21:11 | Autor: Blic

Savo Milošević blizu klupe Partizana

Fudbaleri Partizana su bez trenera od duela sa Voždovcem, kada je Zoran Mirković dao ostavku.
Savo Milošević (Foto: www.mc.rs) -
Savo Milošević (Foto: www.mc.rs)

Žarko Lazetić bio je samo prelazno rješenje, ali se on neće zadržati na klupi "crno-bijelih" do kraja sezone, pošto bi za novog stratega "parnog valjka" trebalo da bude postavljen Savo Milošević.

Kako prenose Večernje novosti, proslavljeni reprezentativac je prvi izbor uprave Partizana i u ovom trenutku je najbliži preuzimanju trećeplasirane ekipe u Superligi.

Očekuje se da će predsjednik kluba Milorad Vučelić razgovarati sa Savom Miloševićem i da bi trebalo da se dogovore o uslovima saradnje. Ukoliko se dogovor postigne, angažovanje novog trenera bi onda  trebalo da potvrdi i Upravni odbor Partizana.

Sve bi to moglo da se dogodi veoma brzo, pa bi Milošević već u srijedu mogao da postane novi šef srtručnog štaba Partizana. Inače, do sada su kao glavni pikovi uprave Partizana za novog trenera figurirali Ilija Stolica i Marko Nikolić, ali čelnici kluba sa njima nisu uspjeli da pronađu zajednički jezik.

Savo Milošević je nedavno dobio Pro licencu, čime je stekao sve preduslove da vodi jedan klub. Što se tiče njegove dosadašnje karijere, on je bio pomoćnik Branka Brnovića u reprezentaciji Crne Gore, dok je prošlog ljeta odbio ponudu kluba iz Indije.

Bivši reprezentativac je fudbalsku afirmaciju stekao upravo u Partizanu, te je kasnije napravio vrhunsku karijeru. Dres prvog tima nosio je od 1992. do 1995. godine, odigrao je 98 mečeva i postigao 65 golova. Kasnije je igrao za Aston Vilu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin iz Kazanja. Za reprezentaciju je odigrao 102 utakmice i postigao je 37 golova.