latinica  ћирилица
27/03/2019 |  12:28 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Banjaluka: Požar u fabrici namještaja (FOTO)

Veliki požar zahvatio je preduzeće "Milinković stolarija" u banjalučkom naselju Zeleni vir, a sve raspoložive ekipe vatrogasaca pokušavaju ugasiti vatru.
Požar u fabrici namještaja  (foto: srpskainfo.com) -
Požar u fabrici namještaja (foto: srpskainfo.com)

Veliki požar koji je danas zahvatio preduzeće Drvna industrija "Milinković" u banjalučkom naselju Zeleni vir stavljen je pod kontrolu brzom intervencijom vatrogasaca, rekao je Srni šef Odsjeka za poslove Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

- S obzirom na to da je drvo u pitanju, odnosno pilana, upućeno je osam vatrogasnih vozila jer je požar prijetio da će osim industrijskih hala, zahvatiti i kuću odnosno privatni objekat, ali brzom intervencijom požar je stavljen pod kontrolu - rekao je Ćučun.

On je istakao da su ekipe još na terenu i da im ne treba ispomoć jer je stanje pod kontrolom.

Požar u fabrici namještaja (Foto: Srpskainfo)

Šteta se procjenjuje na više stotina hiljada maraka, a osim hale koja je izgorjela oštećen je još jedan objekat.

Na licu mjesta su i policijski službenici PU Banjaluka koji će, nakon što se ostvare uslovi, preduzeti potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja uzroka požara.

Iz PU Banjaluka je saopšteno da je oko 11.15 u Ulici Rade Radića - Zeleni vir, došlo do požara u hali drvne industrije.

- U ovom požaru nema povrijeđenih osoba. Na licu mjesta su pripadnici VB Grada Banjaluka koji lokalizuju pozar, kao i policijski sluzbenici PU Banjaluka koji će, nakon što se ostvare uslovi, preduzeti potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrdjivanja uzroka pozara - navedeno je u saopšenju iz PU Banjaluka.