latinica  ћирилица
27/03/2019 |  19:20 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Decenija rada Fakulteta političkih nauka u Banjaluci

Fakultet političkih nauka u Banjaluci obilježio je deset godina rada. Iz jednog studijskog programa izrastao je u članicu banjalučkog Univerziteta i veoma brzo postao prepoznatljiv. Sa akademije je poručeno da je ovo još jedan pokazatelj izgradnje, ne samo Republike Srpske, nego i političko-naučne misli u Srpskoj .

Za Fakultet političkih nauka opredijelilo ih je široko obrazovanje koje nudi, a uslovi studiranja uvjerili su ih da nisu pogriješili u odabiru, kažu studenti treće godine Fakulteta političkih nauka, Siniša Simikić i Ljubinko Јović.

Fakultet nudi studiranje na četiri studijska programa – politikologiji, socijalnom radu, novinarstvu i sociologiji, za koje, po tradiciji, vlada veliko interesovanje na svakom upisnom roku.

- Negativni demografski trendovi za sada ne utiču na zainteresovanost studenata kada je riječ o studijskim programima ovog fakulteta - rekao je Zdravko Zlokapa, dekan Fakulteta političkih nauka.

Ovaj fakultet uspio je, za samo deset godina postojanja, da uskladi nastavu sa propozicijama Bolonjskog procesa i nastava se izvodi u sva tri studijska ciklusa. Paralelno sa razvojem uslova za studente, razvijan je vlastiti profesorski kadar.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je FPN najbolje organizovan fakultet i da treba da bude primjer drugima.

Decenija rada Fakulteta političkih nauka u Banjaluci još jedan je pokazatelj izgradnje Srpske i njene političke i naučne misli, poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović.

- Diplomci i studenti ove visokoškolske ustanove na naučnom planu već postali prepoznatljivi u evropskim i drugim zemljama - istakao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Povodom obilježavanja decenije rada, na svim studijskim programima narednih dana biće održani i naučno-stručni okrugli stolovi, a biće organizovana i svečana dodjela diploma za više od 100 diplomiranih studenata sa dva ciklusa studija.