latinica  ћирилица
28/03/2019 |  19:41 ⇒ 29/03/2019 | 13:21 | Autor: RTRS

Podrška najboljima - za 34 studenta generacije zaposlenje

Studentima generacije na oba javna univerziteta biće obezbijeđeno zaposlenje u Vladi i javnim preduzećima. Ovom mjerom, na 100. dan rada Vlade, pohvalio se njen predsjednik Radovan Višković. Upravo ova mjera za njega je i najveća pobjeda.

U Vladi Republike Srpske poseban sastanak. Rezultat – posao za 34 najbolja studenta sa oba javna univerziteta.

Ovo je velika vijest za Dajanu Papaz. Sa prosjekom 9,56 student je generacije, a od sada i pripravnik.

- Kroz svoju struku, arhitekturu, mislim da održivost i opstanak naše sredine i identitet Republike Srpske ostaje na nama - rekla je ona.

Na posao u neku od vladinih institucija ili javnih preduzeća, od 1. aprila će i Milanka Trivković.

Siguran posao za nju je razlog za ostanak.

- U današnje vrijeme ovo je nama jako značajno s obzirom da nije lako doći do posla. Nadam se da će ovaj akt nastaviti da se primjenjuje - istakla je Trivkovićeva.

Prema riječima predsjednika Vlade – hoće. Iako na početku nije naišao na apsolutno odobravanje ideje koju je iznio ministrima, njeno provođenje smatra najvećim uspjehom saziva na čijem je čelu.

- Ovo je budućnost Republike Srpske. Ovo nije priča zbog priče, ovo nije priča zbog politike. Republika Srpska treba da ostane ovoj djeci. Oni su pokazali kroz svoje obrazovanje da su najbolji - rekao je Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Obaveza Vlade ostaje da ovu mjeru pretoči u zakonsko rješenje.

Plan je da iz svake generacije 34-oro najboljih bude zaposleno u javnim preduzećima i institucijama. Uslov je samo jedan.

- Ovdje niko od ove djece nije donio partijsku knjižicu, nije donio nikakav dokument osim prosjeka. Ovo je poruka da vrijedi da se uči, da se trude i budu najbolji i da će neko taj trud i rad znati prepoznati i nagraditi - istakao je Višković.

Aktuelni saziv Vlade Republike Srpske, prvi je saziv koji je donio ovakvu odluku.