latinica  ћирилица
29/03/2019 |  10:04 | Autor: SRNA

Vasić: Čedomir Јovanović nikome i ničemu ne koristi

Član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić smatra da u imenovanju Čedomira Јovanovića za savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nema ozbiljne priče, jer Јovanović ne može isprovocirati predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, niti bi to imalo ikakvog efekta.
Rajko Vasić - Foto: RTRS
Rajko VasićFoto: RTRS

- Što bi rekle kolege iz Srbije: "Čeda je smešan". On je jedan od onih balkanskih igrača koje veliki međedi koriste ako se ne linjaju. On je poput Stipe Mesića, Vuka Draškovića i ostalih. Oni se stalno vrzmaju i pokušavaju da se prodaju kao nekakve važne ličnosti, a u suštini nikome i ničemu ne koriste - rekao je Vasić za "Euroblic".

On kaže da je Јovanović neko ko se "stalno linja" po političkim vodama i nije daleko od Komšića, te da su se zato njih dvojica našli.

- I jedan i drugi su instalirani igrači ovdje, samo je Komšić na većoj ljestvici po važnosti, jer je dobio dirigovane muslimanske glasove da bi deprimirao Hrvate. Komšić nema nikog ozbiljnog u BiH ko bi se povezao s njim, jer nije svjestan svoje gluposti - rekao je Vasić.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je 27. marta da je predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije Čedomir Јovanović imenovan za savjetnika člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i da će ovaj posao obavljati bez naknade.