latinica  ћирилица
30/03/2019 |  11:41 ⇒ 15:40 | Autor: RTRS

Kovačević: Stranke u Srpskoj trebaju biti jedinstvene o nacionalnim pitanjima

SNSD kao najveća politička partija u Srpskoj već ima formiran prijedlog sa kojim će izaći pred ostale partnere na razgovorima u utorak kod predsjednice Republike. Ovo je, uoči sastanka, saopštio portparol te stranke Radovan Kovačević.

Bez obzira na političke razlike, u ključnim trenucima, sve stranke u Srpskoj trebaju biti jedinstvene o nacionalnim pitanjima, stav je SNSD-a.

- Sastanak u utorak je kod predsjednice Republike jako bitan jer moramo u ovoj situaciji da manifestujemo jedinstvo koje građani Republike Srpske očekuju od nas. Moramo da usaglasimo zajedničke zaključke i zajedničke korake za budući period - rekao je Kovačević.

Na poziv predsjednice Republike odazvaće se i PDP, čiji predsjednik Branislav Borenović poziva na politički moraturijum na podnošenje apelacija i okretanje trci u ekonomskom napretku. Nakon svake sramne odluke Ustavnog suda BiH, Narodna skupština Srpske daće jedinstven, legitiman i demokratski odgovor, mišljenje je Borenovića.

- Mislim da stranke iz Republike Srpske treba da imaju jedinstven stav i takvi sastanci sigurno mogu donijeti taj jedinstven stav i ja ću se odazvati - istakao je Borenović.