latinica  ћирилица
03/04/2019 |  15:52 ⇒ 04/04/2019 | 08:42 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali Dan policije

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske, uputila je čestitku ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru policije Darku Ćulumu i svim pripadnicima MUP-a.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, vama i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske upućujem iskrene čestitke povodom 4. aprila – Dana policije Republike Srpske - istakla je predsjednica Srpske.

U čestitki se navodi da su pripadnici policije, svojim požrtvovanim radom i zalaganjem, daju nemjerljiv doprinos u očuvanju mira i stabilnosti i služe na ponos institucija i građana Republike Srpske.

Izuzetno je važno da Republika Srpska ima profesionalnu, odgovornu i modernu policija, koja može da odgovori na različite izazove današnjice i zato je ulaganje u policiju, ulaganje u budućnost. Uz podršku svih institucija Republike Srpske, neophodno je nastaviti raditi na procesima osposobljavanja, opremanja i kadrovskog jačanja naše policije, kao garanta bezbjednosti i stabilnosti, navodi se u čestitiki Cvijanovićeve.

Ona je naglasila da Na Dan policije se s velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo svih pripadnika MUP-a, učesnika Odbrambeno-otadžbinskog rata i pripadnika policije koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje Republike Srpske, štitići svoj narod i slobodu koju danas uživamo.

- Uz želju da u budućnosti ostvarite svoje planove i postignete još veće uspjehe i rezultate u radu, još jednom vam čestitam praznik - navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

- U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske. Opredjeljenje Vlade Srpske je snažna podrška razvoju i modernizaciji policijskih snaga, uvažavajući činjenicu da je policija izuzetno značajna za Republiku Srpsku i njenu budućnost - navodi se u čestitki premijera Srpske.

Višković je naglasio da se sa pravom i ponosom može reći da policija Srpske izvršava profesionalno i odgovorno sve svoje zadatke, i oda ni su jedan od naših najvažnijih stubova društva.

- Koristim ovu priliku da izrazim svoje duboko poštovanje prema pripadnicima policijskih snaga koji su učestvovali u stvaranju naše Republike - dodao je Višković.

Posebno je izrazio poštovanje prema porodicama policajaca koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku.

- Uz želju da i dalje budete garant bezbjednosti i stabilnosti u Republici Srpskoj, čestitam vam još jednom vaš praznik i želim puno zdravlja, sreće i uspjeha kako na ličnom, tako i na profesionalnom planu - poručeno je u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i direktoru policije Darku Ćulumu, kao i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske uputio je iskrene čestitke povodom 4. aprila, Dan policije Republike Srpske.

- U proteklih 27 godina postojanja i uspješnog rada, Policija Republike Srpske dala je nemjerljiv doprinos u očuvanju bezbjednosti i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, štiteći bezbjednost, imovinu i prava svih naroda i građana -napisao je predsjednik Čubrilović.

On je istakao da ne smijemo zaboraviti da je Policija Repubilke Srpske bila prva organizovana institucija Republike Srpske koja je imala kapacitet da zaštiti narod od stradanja, čak i prije Vojske Republike Srpske, koja je formirana 12. maja 1992. godine.

- U našem sjećanju vječno kao opomena treba da živi sjećanje da je na ovaj dan, 4. april, koji se slavi kao Dan policije Republike Srpske, u policijskoj stanici u Sarajevu mučki ubijen policajac Pero Petrović, a da su toga istoga dana u napadu na Policijsku školu na Vracama ubijeni mladi srpski specijalci, Mile Lizdek i Milorad Pupić, a ranjeni Duško Јević, Miodrag Repija i Risto Lubura - naveo je predsjednik Narodne skupštine.