latinica  ћирилица
03/04/2019 |  20:29 ⇒ 04/04/2019 | 08:01 | Autor: RTRS

Lukač: Sjećamo se svih koji su dali život za Republiku Srpsku (VIDEO)

Četvrti april 1992. godine bio je veoma težak dan, ne samo za pripadnike MUP-a i policiju, već i za cijeli srpski narod, rekao je, uoči obilježavanja Dana policije Republike Srpske, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

- Tada su počeli napadi i ubistva. MUP je u tom periodu pretprio mnogo teških trenutaka - rekao je Lukač, gostujući u emisiji Dnevnik plus RTRS-a.

On je naveo da su 782 pripadnika MUP-a poginula u borbi za stvaranje Srpske.

- To je nešto što ne možemo zaboraviti. Uvijek se sjećamo 4. aprila. To je naša dužnost prema žrtvama, a tako ćemo i sutra i svih ovih dana povodom Dana policije - istakao je Lukač.

Ministar Lukač je naglasio da MUP danas radi sa jednom novom snagom i potencijalom.

- Sve organizacione izmjene koje smo imali su bile u smislu napredovanja. Posljednjih godina uloženo je mnogo sredstava u opremanje MUP-a Republike Srpske, tako da možemo reći da je ministarstvo na najvišem nivou od kada postoji. I dalje nastavljamo da opremamo i obučavamo Policiju Republike Srpske - istakao je Lukač.

Podsjećamo, 4. aprila 1992. godine u policijskoj stanici u Sarajevu mučki je ubijen policajac Pero Petrović, a istoga dana u napadu na Policijsku školu na Vracama ubijeni su mladi srpski specijalci, Mile Lizdek i Milorad Pupić, a ranjeni Duško Јević, Miodrag Repija i Risto Lubura.