latinica  ћирилица
04/04/2019 |  22:37 | Autor: SRNA

Radojičić: Banjaluka podržava projekte za osobe sa Daunovim sindromom

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je tokom posjete sugrađanima iz Daun sindrom centra Banjaluka, koji se nalaze u "Banji Vrućici" u Tesliću na radno rehabilitacionom programu "Pain", da će grad i dalje podržavati projekte koji ovoj populaciji daje šansu da se osjete društveno korisnim.
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je posjetio objekat u kojem borave osobe sa Daunovim sindromom, koje se radno osposobljavaju i uče za samostalan život, odnosno "Život u zajednici uz podršku `Banje Vrućice 2018/2019".

Gradonačelnika Banjaluke i druge goste poslužili su "konobari" koji su radno iskustvo sticali u Zdravstveno-turističkom centru "Banja Vrućica" i to kolačem koji su sami napravili, saopšteno je iz Daun sindrom centra.

Radojičić je dao podršku ovom projektu i konobarima koji su ga služili uručio stečene diplome za konobarske vještine u februaru 2018. godine u Јevrejskom kulturnom centru "Arie Livne", navodi se u saopštenju.

"Gradonačelnik, koji uvijek prati naš rad, rekao je da će grad i dalje podržavati ovakve projekte koji ovoj populaciji daju šansu da se osjete društveno korisnim, što su i ostali gosti podržali", istakli su iz Daun sindrom centra.

Direktor Centra za socijalni rad Banjaluka Irena Јoldžić rekla je da Centar podržava ovakve projekte integrisanja i radnog osposobljavanja.

"Na kraju konobari su uz muziku i ples razveselili drage goste. Njima ovakve posjete daju krila i nadu da ih očekuje bolji kvalitet življenja", dodaje se u saopštenju.