latinica  ћирилица
08/04/2019 |  08:53 ⇒ 19:49 | Autor: Nezavisne

BiH više nema predstavnika u Strazburu

Iako se često može čuti da je BiH na pragu dobijanja kandidatskog statusa, sigurno je da će prije toga ostati bez delegacije u jednoj od najznačajnijih institucija čiji je punopravni član - u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, prenose Nezavisne novine.
Savjet Evrope u Strazburu - Foto: SRNA
Savjet Evrope u StrazburuFoto: SRNA

Navode da je rok do kada je BiH trebalo da imenuje desetočlanu delegaciju sastavljenu iz oba doma parlamentarne skupštine BiH, istekao u subotu u ponoć, tačnije šest mjeseci nakon održanih opštih izbora u BiH. Ono što je sigurno jeste da BiH u toku 2019. godine neće biti dio Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, sa sjedištem u Strazburu, što je - za ne baš pozitivan "ugled" BiH - poprilično loše.

- Krivi su oni koji nisu dozvolili da se formira Savjet ministara i ta sarajevska politika najviše će se o glavu obiti samom Sarajevu. Zna se ko sve opstruiše i ne može Parlamentarna skupština BiH raditi za staru vlast i davati im podršku. Tom logikom nam uopšte nisu trebali izbori rekao je Nenad Stevandić, poslanik i šef srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH.