latinica  ћирилица
09/04/2019 |  22:53 ⇒ 23:17 | Autor: RTRS

Liga šampiona: Liverpul siguran, Totenhem bolji od sitija (FOTO)

U prvom mečevima četvrtfinala Lige šampiona fudbaleri Liverpula savladali su Porto (2:0), dok je u engleskom okršaju Totenhem u Londonu iznenadio Mančester siti (1:0).
Liverpul (Twitter/@ChampionsLeague) - Foto: Twitter
Liverpul (Twitter/@ChampionsLeague)Foto: Twitter

U reprizi prošlogodišnjih mečeva, Liverpul je ponovo odnio pobjedu, a sve je na "Enfil Rouzu" bilo gotovo za nepunih pola časa igre.

Već u petom minutu Klopovi izabranici došli su do prednosti. Mane je prošao po levoj strani, odigrao u kazneni do Firminja koji je uočio Nabija Keitu na ivici šesnaesterca, njemu u šut "ulazi" Militao, ali je on samo uspio da prevari svog golmana Kasiljasa koji nije mogao da spreči put lopti u mrežu.

Liverpul-Porto (Twitter/@ChampionsLeague)

U 26. minutu još jedna sjajna akcija Liverpula, Henderson je poslao idealnu loptu za Aleksandar-Arnolda koji se sjajno ubacio po desnoj strani, on je odmah odigrao paralelu kroz kazneni na drugu stativu do Roberta Firminja kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Ipak, portuglaski šampion stabilizovao se, i do kraja susreta odigrao prilično ravnopravno, lak u finišu meča imao je priliku da dođe i do gola, ali VAR je ovaj put bio na strani Liverpula, jer je procjena bila da prekrašj nije imao intezitet za najstrožu kaznu.

Engleski dvoboj otišao je na stranu Totenhema minimlnim rezultatom, a moglo je biti i drugačije.

Mančester Siti-Totenhem (Twitter/@ChampionsLeague)

U 12. minutu VAR tehnologija je na djelu. Poslije Sterlingovog pokušaja Deni Rouz je loptu zakačio rukom, nenamjerno. Lopta je otišla u korner, ali je sudija posle gledanja snimka ipak promjenio odluku. Јedan od najgore izvedenih penala u karijeri Serhija Aguera. Udarac je bio spor i nedovoljno precizan, ali pohvale idu i Lorisu na odbrani. Ostalo je 0:0!

 

U 78. minutu ponovo VAR, ali ovaj put na stranu Totenhema. Son je odličnim udarcem matirao Edersona za 1:0, ali sudija je odlučio da gleda VAR. Posle gledanja snimka Kujpers je odlučio da je gol regularan!

Mančester Siti-Totenhem (Twitter/@ChampionsLeague)

Revanš mečevi u Portu i Mančesteru igraju se 17. aprila. 

Sutra su na programu preostala dva meča četvrtfinala, a sastaju se Ajaks - Јuventus i Mančester junajted - Barselona.