latinica  ћирилица
10/04/2019 |  09:01 ⇒ 21:22 | Autor: novosti.rs

LŠ: Tadić protiv Ronalda, Mesi kod Matića na "Old Trafordu"

Јuventus se sjajno brani kao tim, teško im je dati gol, ali mi nećemo odustati od naše igre koja nas je dovela ovde - rekao je srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Tadić protiv Kristijana Ronalda - drugi dio. Večeras (21.00) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona ponovo će srpski as biti na terenu protiv oporavljenog portugalskog golgetera, kao i nedavno, kada su u kvalifikacijama za EP 2020. igrale reprezentacije (1:1) u Lisabonu.

U drugom duelu današnjeg programa Mančester junajted Nemanje Matića ugostiće Barselonu, koju predvodi Lionel Mesi.

Znamo šta nas čeka, biće veoma teško - istakao je Tadić, strijelac šest pogodaka ove sezone u LŠ.

- Oni se sjajno brane kao tim, teško im je dati gol, ali mi nećemo odustati od naše igre koja nas je dovela ovde. Pokušaćemo da što više imamo loptu u posjedu i da ih pritisnemo - dodao je.

Ajaks, četvorostruki prvak Evrope, do plasmana u top osam je stigao poslije maestralne partije u revanšu sa Realom u Madridu (4:1, prvi meč 1:2), a iz pepela se digao i Јuventus. Bio je maltene otpisan nakon poraza u Madridu, ali je Ronaldo postigao het-trik u Torinu i kreirao veliki preokret (3:0, 0:2).

Zbog suspenzije, "kopljanici" će nastupiti bez desnog beka Nusaira Mazrauija, ali će mnogo više biti oslabljena "stara dama" jer se stub odbrane Đorđo Kjelini povrijedio u ponedjeljak na treningu.

- Ne zanosimo se da smo veliki favoriti - ističe Žoao Kanselo, bek Јuventusa. - Ajaks je veoma jak, ima nekoliko supertalentovanih igrača i moramo da budemo oprezni. Međutim, vjerujem u naš kvalitet i ići ćemo na pobjedu u Amsterdamu - kaže Kanselo.

Holandski i italijanski velikan su se 12 puta sastajali i skor je na strani prvaka Serije A - 6 4 2. Dvaput su igrali finale i prvi put, 1973. je slavio Ajaks (1:0), a 1996. je trijumfovao torinski tim na penale (4:2, 1:1).

Za pehar su se dvaput borili i Mančester junajted i Barselona, a oba puta su se radovali Katalonci, 2009. i 2011. - 2:0, 3:1. Zanimljivo je, međutim, da španski gigant još nema trijumf na "Old Trafordu" (0 2 2).

Sastavi timova u Amsterdamu:

AЈAKS: Onana - Taljafiko, De Ligt, Blind, Veltman - De Јong, Van de Bek, Šene - Tadić, Neres, Zijeh.

ЈUVENTUS: Ščesni - Kanselo, Bonući, Rugani, Sandro - Kedira, Pjanić, Matuidi - Bernardeski, Mandžukić, Ronaldo.

Sastavi timova u Mančesteru:

M. ЈUNAЈTED: De Hea - Јang, Smoling, Lindelof, Šo - Matić, Erera, Pogba - Lingard, Rašford, Marsijal

BARSELONA: Ter Štegen - Semedo, Pike, Lengle, Alba - Vidal, Artur, Buskets, Rakitić - Mesi, Suarez.