latinica  ћирилица
10/04/2019 |  10:41 ⇒ 13:16 | Autor: RTRS

Nakon susreta Čović - Izetbegović, sastanak SNSD - SDA (FOTO)

Delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Stranke demokratske akcije sastaće se danas u Sarajevu kako bi razgovarale o uspostavljanju vlasti na bh. nivou.
Dodik, Čović i Izetbegović - Foto: SRNA
Dodik, Čović i IzetbegovićFoto: SRNA

Kako je potvrđeno, razgovori će biti održani u zgradi Parlamentarne skupštine BiH s početkom u 15 časova.

Ovaj sastanak dolazi ubrzo nakon susreta stranačkih delegacija HDZ-a i SDA u Mostaru koje predvode lideri Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Taj sastanak bi trebalo da bude završen do 14 sati, za kada je planirana konferencija za novinare.

Sastanak HDZ - SDA (Foto: RTRS)

Delegaciju SNSD-a predvodiće član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, a u delegaciji će biti i potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

Delegaciju SDA predvodiće zamjenik predsjednika ove stranke Adil Osmanović, dok će u delegaciji biti i dvojica potpredsjednika - predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i Edin Ramić, aktuelni federalni ministar za izbjeglice.

Nakon što se lider SDA nije pojavio juče u Mostaru, Dodik i Čović tvrde da je SDA prouzrokovala sva nerazumna odugovlačenja i uslovljavanja formiranja vlasti.

- Nakon pet mjeseci ništa nije urađeno, to jedna obična laž koji dobijamo od Bakira Izetbegovića - poručio je juče Dodik.