latinica  ћирилица
10/04/2019 |  15:49 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

Đokić-Kaufman: Јačati saradnju kompanija iz Srpske i Njemačke

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić sastao se danas u Berlinu sa članom Odbora za inovacije Bundestaga i predsjednikom Hrišćanske demokratske unije za pokrajinu Badenvirtemberg Stefanom Kaufmanom.
Đokić u Berlinu - Foto: RTRS
Đokić u BerlinuFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o načinima unapređenja ekonomske i privredne saradnje Republike Srpske i Njemačke u brojnim oblastima.

Đokić je zahvalio za dosadašnju podršku težnji Republike Srpske da intenzivira odnose sa evropskim, naročito njemačkim kompanijama.

- Znajući da Republika Srpska već ima razvijene odnose sa pokrajinom Badenvirtemberg, danas smo dodatno apostrofirali značaj saradnje i predstavljajući rad naših domaćih kompanija ponudili smo saradnju sa Republikom Srpskom koja, kao najznačajniji preduslov, ima stabilnu ekonomsku sliku - rekao je Đokić koji u Berlinu učestvuje na konferenciji "Berlinski dijalog o energetskoj tranziciji".

Kaufman je istakao da će učiniti sve da doprinese da Republika Srpska bude što bolje promovisana kod njemačkih privrednika i da se intenzivira povezivanje njemačkih kompanija sa kompanijama iz Republike Srpske.

- Republika Srpska ima dosta potencijala i postoji značajan prostor za dodatni razvoj saradnje i unapređenje odnosa. Na tome ćemo raditi zajedničkim snagama u narednom periodu - rekao je Kaufman.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj Mićo Ćetković, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.