latinica  ћирилица
10/04/2019 |  16:33 ⇒ 18:05 | Autor: SRNA

Teslić: Škola pedagoga i direktora srednjih škola okupila 120 učesnika

U Tesliću je danas otvorena Deseta škola pedagoga i direktora srednjih škola, u kojoj učestvuje 120 učesnika iz više od 80 obrazovnih ustanova Republike Srpske.
Teslić: Škola pedagoga i direktora srednjih škola - Foto: RTRS
Teslić: Škola pedagoga i direktora srednjih školaFoto: RTRS

Direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović istakao je značaj stručnog usavršavanja radnika u školama. 

- Novim zakonom je predviđeno i da se vrši ocjenjivanje rada direktora, pedagoga i nastavnika, a to će se desiti kada dobijemo pravilnik o stručnom usavršavanju, napredovanju i unapređivanju zaposlenih u školama - rekao je Damjanović Srni.

Prema njegovim riječima, jedna od tema koja će biti obrađena je velika matura u srednjim školama i to je prilika da pedagozi i direktori razmijene iskustva sa kolegama iz Srbije.

On je naveo da je među temama demografska politika, kao i metodologija vrednovanja kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada u srednjoj školi. 

- Održaćemo i sastanak sa direktorima i pedagozima srednjih škola o poslovima koje je Zavod uradio prošle godine i onim koje će tek raditi. Biće predstavljeni i rezultati vrednovanja kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada nastavnika - rekao je Damjanović.

Škola pedagoga i direktora srednjih škola pod naziovom "Vrednovanje kvaliteta rada vaspitno-obrazovnih ustanova" trajaće do petka, 12. aprila.