latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:11 ⇒ 10:11 | Autor: SRNA

Prijem dokumentacije za nabavku robotske tehnologije do 16. aprila

Procedura javne nabavke uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja, za šta su sredstva prikupljena u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", u fazi je objave tenderske dokumentacije, a rok za prijem i otvaranje ponuda je 16. april, rečeno je Srni u Zavodu "Dr Miroslav Zotović".
Zotović - Foto: ilustracija
ZotovićFoto: ilustracija

Iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju napomenuli su da realizacija nabavke zavisi od ponuda koje stignu.

- U idealnom slučaju ugovor bi mogao biti zaključen početkom maja, što je u ovom trenutku veoma teško predvidjeti - rekli su u Zavodu.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi naveli su da u Republici Srpskoj godišnje između 150 i 200 djece ima potrebu za intenzivni fizikalni tretman uz korištenje uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju.

- Najčešće dijagnoze su cerebralna paraliza, spina bifida i povrede glave i kičmene moždine - naveli su u Zavodu.

Prema podacima Zavoda, za ovim tretmanima u Srpskoj ima potrebu i oko 150 mladih koji su doživjeli neku od povreda mozga i kičmene moždine, najčešće nakon saobraćajnih i drugih nesreća.

Na donatorskoj večeri u okviru humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", koja je pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović održana u decembru prošle godine, prikupljeno je više od 1,4 miliona KM, što je dovoljno za nabavku opreme za robotski asistiranu rehabilitaciju.