latinica  ћирилица
11/04/2019 |  10:30 ⇒ 10:49 | Autor: SRNA

Đurić: Odukom da idu na izbore Srbi onemogućili Prištinu da preuzme sjever

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da Srbi neće prepustiti Albancima četiri opštine na sjeveru Kosmeta i naglasio da su Srbi, odlukom da izađu na izbore koje je raspisala Priština, onemogućili plan Prištine da to učini.
Marko Đurić - Foto: RTS
Marko ĐurićFoto: RTS

- Albanci su smislili fantastičan plan. Nadali su se da će Srbi na sjeveru da bojkotuju izbore, pa da oni ušetaju u srpske institucije i da montiraju Albance ili neke svoje marionete, a da Srbi ostanu po strani. To nećemo dozvoliti - rekao je Đurić za Televiziju "Prva".

Govoreći o kritikama opozicije na odluku Srpske liste da izađe na izbore, Đurić je naveo da su oni čekali da vide šta će Srbi odlučiti, pa da kritikuju u svakom slučaju.

- Šta god da smo odlučili, oni bi bili protiv toga, kako bi otpužili državu i na toj temi politički profitirali - smatra Đurić.

Komentarišući izjavu predsjednika /samoproglašenog/ Kosova Hašima Tačija da ne očekuje ništa od sastanka u Berlinu na koji je pozvan zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i liderima iz regiona, Đurić je rekao da politika Prištine ima dva lica.

- Јedno je ono koje pokazuje pred međunarodnom zajednicom kada Tači govori da je za dijalog i ukidanje taksa, a drugo u Prištini, kada njegove stranačke kolege otvoreno kažu da je cilj uvođenja taksa da se Srbima nanese šteta - naveo je Đurić.

Prema njegovim riječima, Priština i ne krije da joj je jedini cilj da se Srbima nanese što je moguće veća šteta i time pokazuju kakav je njihov odnos prema dijalogu.

On je dodao da i mnogi u međunarodnoj zajednici imaju dva lica, jer deklarativno kažu da su protiv taksa.

- Vidi se ko je čiji učenik i ko je od koga naučio politiku sa dva lica - rekao je Đurić.