latinica  ћирилица
11/04/2019 |  15:13 ⇒ 16:38 | Autor: sputniknews.com

Lavrov i Dačić 17. aprila u Moskvi

Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije Sergej Lavrov i Ivica Dačić održaće sastanak 17. aprila i razgovaraće o bilateralnim odnosima, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Lavrov i Dačić - Foto: TANЈUG
Lavrov i DačićFoto: TANЈUG

- 17. aprila biće održana radna posjeta prvog zamjenika premijera i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Moskvi. Tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, planirano je da se razgovara o ključnim elementima bilateralne saradnje, daljim koracima za razvoj strateškog partnerstva između zemalja i aktuelnim problemima Balkana - saopštila je Zaharova na redovnom brifingu.

Naglasila je da je politički dijalog između Rusije i Srbije veoma intenzivan.

- Kao što znate, zvanična posjeta predsjednika Ruske Federacije Beogradu 17. januara ove godine dala je snažan podsticaj zajedničkom radu u ključnim oblastima. Predsjednik Srbije je prošle godine dva puta posjetio Rusiju i učestvovao u proslavama Dana pobjede, u maršu Besmrtni puk. Redovni su i kontakti ministara spoljnih poslova - dodala je ona.

Zaharova je napomenula da "srpsko rukovodstvo teži uravnoteženoj politici za izgradnju obostrano korisnih odnosa sa svim zainteresovanim državama, uključujući i Rusiju".