latinica  ћирилица
11/04/2019 |  16:16 ⇒ 22:32 | Autor: RTRS

Dodik u Beogradu posjetio žensku fudbalsku reprezentaciju Republike Srpske

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas u Beogradu žensku reprezentaciju Republike Srpske koja učestvuje na Svjetskom školskom prvenstvu u fudbalu.

Ženska fudbalska ekipa banjalučke Medicinske škole nastupa na Svjetskom školskom prvenstvu koje je počelo 6. aprila u Beogradu.

Srednjoškolski timovi, 26 muških i 14 ženskih ekipa, pobjednici su nacionalnih takmičenja u fudbalu. Među njima su i predstavnici fudbalskih velesila kao što su Brazil, Njemačka i Italija.

Reprezentativke Republike Srpske takmiče se u C grupi sa Njemačkom, Danskom i Kineskim Tajpejom.

Dodik je naveo da je veoma značajno što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju na ovom takmičenju i izrazio zadovoljstvo što tim iz Srpske učestvuje u kontinuitetu.

- Republika Srpska se bori za svoju afirmaciju u svakom pogledu, uključujući i afirmaciju na sportskom planu. To što ovaj tim predstavlja Republiku Srpsku na ovom takmičenju sigurno je važan momenat u njihovom životu, koji će ih opredijeliti za neke vrijednosti i još više privući Srpskoj, kao i ideji naše države. Zbog toga sam posebno ponosan - rekao je Dodik.

On je istakao da je značajno što će njihovi vršnjaci tokom takmičenja čuti za Republiku Srpsku.

- Došao sam da podržim našu reprezentaciju iz Banjaluke koja predstavlja Republiku Srpsku u fudbalu i kažem da sam kao predstavnik Srpske u BiH veoma ponosan što Republika Srpska ima svoju reprezentaciju - rekao je Dodik i poželio učesnicama iz Srpske sve najbolje u takmičenju i obrazovanju.

Šef delegacije Republike Srpske na ovom takmičenju Velibor Vidović izrazio je zadovoljstvo što je Dodik posjetio reprezentativke, te istakao da je Evropski ogranak ISF dodijelio Srpskoj, odnosno Banjaluci da iduće godine bude domaćin Evropskog prvenstva ISF za učenike osnovnih škola, odnosno za učenike do 15 godina.

- Naš prevashodni cilj je da izađemo na međunarodnu scenu. To nam je treći put da se nalazimo na svjetskim prvenstvima u organizaciji ISF - rekao je on.

Kapšiten ekipe Nikolina Vasiljević rekla je da je atmosfera na takmičenju odlična.

- Svi se duržimo i koristimo ovu priliku da se što bolje upoznamo - navela je ona.