latinica  ћирилица
11/04/2019 |  18:14 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Glavni odbor SDS-a 21. aprila o unutarstranačkim izborima

U Banjaluci je danas održana sjednica Predsjedništva SDS-a.

Lider SDS-a Vukota Govedarica najavio je da će 21. aprila u Istočnom Sarajevu biti održana sjednica Glavnog odbora stranke na kojoj će biti definisano pitanje održavanja unutarstranačkih izbora, o čemu postoji veliko interesovanje unutar stranke.

On je rekao da na adresu stranke još nisu stigle kandidature, te da će o svojoj kandidaturi odlučiti.

Šef Kluba poslanika SDS-a u NSRS Miladin Stanić obavijestio je Predsjedništvo stranke o aktivnostima koje se odnose na obilježavanje Dana Republike nakon odluke Ustavnog suda BiH.

Stav SDS-a je da Dan Republike zaslužuje poseban zakon i da to pitanje se ne bi trebalo tretirati u okviru Zakona o praznicima.

Predsjedništvo stranke je zatražilo od Dragana Mektića da ih upozna sa aferom "Selefije", pruživši mu podršku.

Kada je riječ o NATO integracijama, SDS ostaje pri stavu da BiH ne treba da bude dio Sjevernoatlantskog saveza.

Nakon sjednice, koja je trajala četiri časa, Mladen Bosić je za medije kratko prokomentarisao da je sve prošlo u dobroj atmosferi i da je optimističan.

Aleksandra Pandurević je istakla da je razgovarano o unutarstranačkim pitanjima, prije svega, o izborima koji slijede i izboru delegata koji se očekuje.

Podsjećamo, prema nezvaničnim saznanjima RTRS-a, Predsjedništvo SDS-a je na današnjoj sjednici zamjerilo  Govedarici što na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije zastupao interese i poziciju Srpske demokratske stranke.

Govedarica je kratko prokomentarisao da to nije tačno.