latinica  ћирилица
11/04/2019 |  21:45 ⇒ 21:52 | Autor: Agencije

Rukometaši BiH slavili u Finskoj

Rukometaši BiH pobijedili su Finsku u gostima u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 30:26 i tako napravili veliki korak ka plasmanu na ovo veliko takmičenje.
Rukometaši BiH - Foto: klix.ba
Rukometaši BiHFoto: klix.ba

Bh. selekcija je bila dominantna na parketu od početka meča i tako opravdala ulogu favorita protiv Finske, sa kojom će igrati i u nedjelju u Tuzli u četvrtom kolu kvalifikacija.

Prvih pet minuta meča su se obje ekipe smjenjivale u vođstvu, a onda je proradio Nikola Prce koji je s nekoliko golova  odveo izabranike Bilala Šumana na pet golova prednosti.

Nakon toga je uslijedila nešto lošija partija bh. rukometaša, ali su zahvaljujući odbranama Benjamina Burića održali prednost, pa je na poluvremenu bilo 15:13 za BiH.

Drugo poluvrijeme bh. rukometaši igraju skoro bez greške i sa dobrom odbranom u jednom trenutku stiču prednost od čak  sedam golova.

U nastavku meča, slično kao u prvom poluvremenu Finci iz dobrih kontri dolaze na dva gola prednosti. Tada počinje dobra partija Marka Panića, koji zajedno sa Prcom i golmanom Burićem održava prednost bh. selekcije do kraja utakmice - 30:26.

Prce je dao deset pogodaka, Panić sedam, dok je Burić imao 14 odbrana.

Rukometaši BiH sada imaju dvije pobjede i jedan poraz nakon tri odigrana kola, koliko imaju Bjelorusija i Češka, dok  Finska nema nijednu pobjedu.

Bh. tim do kraja kvalifikacija očekuje duel sa Fincima, a sredinom juna igraće protiv Bjelorusije u BiH i Češke u gostima.