latinica  ћирилица
12/04/2019 |  09:09 | Autor: SRNA

Komlenović: Značajna pomoć Vlade Srbije - sanitetsko vozilo i 150.000 evra

Načelnica opštine Kalinovik Mileva Komlenović izjavila je da će Vlada Srbije sa 150.000 evra pomoći realizaciju projekta proširenja kapaciteta Doma za starija lica u toj opštini, te da će Kalinovik dobiti i nedostajuće sanitetsko vozilo.
Mileva Komlenović - Foto: SRNA
Mileva KomlenovićFoto: SRNA

- Riječ je o značajnoj pomoći za našu opštinu - rekla je Komlenovićeva Srni.

Ona je objasnila da opština nije imala u potpunosti obezbijeđena sredstva za proširenje Doma za starija lica, koje nije moguće raditi fazno.

- Tako da su nama od životne važnosti pomoć Vlade Srbije od 150.000 evra za ovaj projekat, kao i sanitetsko vozilo - istakla je Komlenovićeva.

Prema njenim riječima, opština Kalinovik predložila je nabavku sanitetskog vozila potrebnog za prevoz pacijenata na dijalizu u Bolnicu "Srbija" u Istočnom Sarajevu i projekat proširenja Doma za starija lica.

- Projekti koje je odobravala Vlada Srbije bili su usmjereni na pitanja od opšteg interesa, poput domova za nezbrinutu djecu, škola, bolnica, domova za stare i slično. S obzirom na to da imamo adaptiran Dom zdravlja, a i škole su nam u kvalitetnom stanju, ovo je bio naš gorući projekat - navela je Komlenovićeva.

Ona je dodala da su projekti koje će u Kalinoviku pomoći Vlada Srbije formalnopravno odobreni, odluke o tome donijete i objavljene, te da se u skorije vrijeme očekuje da će sredstva za proširenje Doma za starija lica biti operativna, a sanitetsko vozilo stavljeno na uslugu onima kojima je namijenjeno.