latinica  ћирилица
12/04/2019 |  14:34 ⇒ 21:00 | Autor: RTRS

U slijetanju automobila u Miljacku poginule tri žene; Nepoznata sudbina četvrte putnice (VIDEO)

Јedan automobil je sletio u kanjon rijeke Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo. S obzirom da su u automobilu bile četiri osobe, nepoznata je sudbina četvrte saputnice.
Nesreća - Foto: klix.ba
NesrećaFoto: klix.ba

U nesreći su stradale Merima Balkić, Lejla Sadiković i Almina Ćorović, koje su bile na sahrani bivše kolegice na Palama, potvrdila je direktorica Osnovne škole "Kovačići" Nađa Pejak, direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda KS Nihadi Čolić, javlja Kliks.

- Јedna je pedagogica škole Merima Balkić, druga je učiteljica Lejla Sadiković, treća je bivša direktorica OŠ "Kovačići" Almina Ćorović, četvrta je higijeničarka Mina Kadrić. Nemam potvrdu da je stradala četvrta osoba, ali direktorica zna da je bila sa njima zajedno u vozilu - rekla je Čolićeva za Kliks.

Do sada su izvučena dva tijela, a Kliks nezvanično saznaje da se intenzivno radi na izvlačenju trećeg tijela i pronalasku četvrtog.

Veliki broj pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, vatrogasnih ekipa i ostalih spasilačkih službi nalazi se u mjestu Bulozi gdje je automobil sletio u rijeku Miljacku.

- Na terenu su osim policije, ekipe hitne pomoći, gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Nesreća se dogodila u mjestu Bulozi - navela je Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Dvije jednice Republičke uprave Civilne zaštite uključiće se u potragu za stadalima.

Angažovane su Јedinica za zaštitu i spašavanje na nepristupačnim terenima i Јedinica za zaštitu i spašavanje na vodi i pod vodom koje će se uključiti u potragu onako kako policija bude zahtijevala, naveo je portparol RU Civilne zaštite Željko Stojanović. Nalog o angažovanju ovih jedinica Civilne zaštite dao je direktor RU Civilne zaštite Mile Međed.

Na mjestu nesreće teren je izrazito nepristupačan i zbog toga nisu mogli doći do vozila koje je upalo u nabujalu rijeku.

Situaciju otežava i kiša, te se povećava nivo vode pa je teren niz koji treba da se spuste spasioci do vozila veoma klizav.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin potvrdio je da su sa dvije ekipe vatrogasaca na licu mjesta sa odgovarajućim alatom da vade povrijeđene ili poginule.

Za sada je potvrđeno da su poginule tri žene.