latinica  ћирилица
12/04/2019 |  15:39 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Zvornik: Stipendije za 163 studenta

U Zvorniku su potpisani ugovori o stipendiranju 163 studenta. U narednom periodu biće potpisani ugovori i sa preostalim studentima koji su prošli konkurs.

Studentima koji su potpisali ugovore u deset mjesečnih rata biće isplaćeno 1.000 KM. Prvu mjesečnu ratu u iznosu od 100 KM primili su i Kristijan Šavija i Јelena Stevanović.

- Prosjek mi je 9,1, prijavio sam se za opštinsku stipendiju i uspio sam se izboriti za nju - istakao je Kristijan Šavija, student Farmaceutskog fakulteta, dok se Јelena Stevanović, studentkinja Informacionih tehnologija raduje smanjenju kućnih troškova za školu.

- Logično da će smanjiti troškove mojim roditeljima, i veoma sam radosna što sam im barem na neki način olakšala sve ove godine ulaganja u mene. Kada vidite da vas i Grad podržava, onda svakako da je lakše i želja je veća za studiranjem.

Pravo na stipendiju ostvarili su studenti sa prosječnom ocjenom većom od 8,5, nosioci Vukove diplome iz srednje škole, studenti bez oba roditelja i sa poteškoćama u razvoju, ali i studenti master studija čiji je prosjek veći od devet.

- Ove godine sam posebno ponosan zato što 163 studenta imamo sa prosjekom preko osam i po. Ostaje samo još veća odgovornost na nama da pokušamo popravljati uslove da oni jedan dan u što većem broju se ovdje vrate da zajedno gradimo naš grad - poručio je Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika.

Za stipendiranje će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 183.000 KM, odnosno 9.000 KM manje nego lani.